• New Sweden · 86619 km

    Välkomna till Stockholm i New Sweden! Stockholm i delstaten Maine USA alltså. Detta är en kommun (town) i som ligger i Aroostook County i norra Maine nära gränsen till Kanada. Samhället, som grundades 1881, hette ursprungligen Upsala, men fick senare namnet Stockholm av nybyggare som en påminnelse om sitt forna hemland. Vi vilar våra ömma fötter hos Andersons som har drivit butiken "Anderson's Store" på huvudgatan sedan 1906. Här hittar vi äppelpaj, kaffe och kanelbullar. I början av 1900-talet blomstrade området. Skogshuggarna hade jobb och fabrikerna tillverkade trävaror. Även folk från Kanada flyttade hit. Som mest hade Stockholm 1300 invånare. Efter börskraschen 1929 slog fabrikerna igen och många flyttade. År 2003 hade Stockholm 281 invånare.

    BacklinkNiagarafallen  
Avklarat
Hur mycket ni tillsammans avklarat av hela sträckan världen runt.

100.0 %

Vecka
Hur många veckor ni har kämpat och hur lång tid det är kvar.

4 av 4

Poäng
Totalt antal poäng som alla deltagare lyckats samla ihop tillsammans.

23671510

Avklarad sträcka
Total sträcka ni förflyttat er på kartan genom det ni loggat.

86618.7 km

Milestone

Niagarafallen
Senaste delmålet ni lämnat bakom er. Klicka för att visa mer info om platsen.

Delsträcka 23
Ni rör er framåt på kartan genom att samla kart-poäng som du får genom att logga era aktiviteter. Loggad distans påverkar inte mängden poäng.

100,0 % av delsträckan avklarad (1381.1 av 1381 km)

Milestone

New Sweden
Nästa delmål ni är på väg mot.

Veckomål Aktivitetsmätning

Andel avklarade veckomål, vecka för vecka.

 
 
 
 
4 May till 10 May
11 May till 17 May
18 May till 24 May
25 May till 31 May
95%
91%
88%
88%

Rocket Veckans raket (v 11)
Den här utmärkelsen är för det lag och den deltagare som samlat flest poäng under föregående vecka i förhållande till sin tidigare prestation under utmaningen. Utnämning sker natten mellan söndag och måndag med start efter två avklarade veckor.

Bad73etxkrw44s4gg4ow

Eva-Irén Aarum

Deltagare · 138% ökning
Denna deltagare lyfte sitt resultat mest under förra veckan i förhållande till sitt loggade snitt.

TG

Team Globo Gym

Lag · 47% ökning
Detta lag lyfte sitt resultat mest under förra veckan. Beräknat i snitt så lagets storlek är inte en faktor

Champion Veckans flitigaste (v 11)
Den här utmärkelsen är för det lag och den deltagare som samlat flest poäng under föregeånde vecka. Utnämning sker natten mellan söndag och måndag.

Tjy40k59uy8sccg4ook0

Hanna Nelson

Deltagare · 112774 p
Denna deltagare loggade flest poäng under förra veckan

TG

Team Globo Gym

Lag · 71803 p / deltagare
Detta lag fick ihop flest poäng i snitt under förra veckan

Lag Lista över alla lag. Sorteras på högst antal uppnådda veckomål.

Namn
Namnet på laget
Deltagare
Antalet deltagare i laget
Resultat
I snitt så här många poäng har varje deltagare bidragit med totalt.
Veckomål
Visar hur stor andel av veckomålen på 12000 p. som lagets medlemmar har klarat av så här långt
TG Team Globo Gym 8 218150 p Star100.0%
T Team Ändåfin 6 215015 p Star100.0%
TV Team Vejbybubbelbabes 5 207545 p Star100.0%
TR Team Rootcamp 8 188593 p Star100.0%
Tt Team The night owls 9 171602 p Star100.0%
TS Team Sveriges ridgymnasium Kungsbacka 6 160292 p Star100.0%
TJ Team Jumpas 6 158931 p Star100.0%
TE Team Early Birds 6 151839 p Star100.0%
TH Team Healthy Warriors 7 148521 p Star100.0%
TT Team T 5 148113 p Star100.0%
Hämta fler

Deltagare Lista över alla deltagare. Sorteras på högst antal uppnådda veckomål primärt och den som loggat mest om veckomålen är samma.

Namn
Deltagarens namn
Resultat
Visar deltagarens totalt insamlade poäng under hela utmaningsperioden
Veckomål
Visar hur många av veckomålen på 12000 p. som deltagaren klarat av.
Tjy40k59uy8sccg4ook0 Hanna Nelson 291390 p Star4
Pictur Martin Borgman 280912 p Star4
O87d07df50gg8wwkkw48 Sara Hagström 281106 p Star4
Osftnt4bwn40kk0cww8k Runar Höiom 306501 p Star4
Qvy0p9bg3f4cssoos0o0 Sara Goentorp 312635 p Star4
Nzx9wff738gg080gs4co Ylva Söderén 289438 p Star4
Djup0bqmg88osw4ccgsk Linda Cromstedt 274058 p Star4
Pictu Philip Hellström 230818 p Star4
Pictu Nina Pennebratt 221255 p Star4
J1xq9427m4o40gwkg8gs Vilborg Palsdottir 235794 p Star4
Hämta fler

Om utmaningen

Det här är en utmaning som har till syfte att öka motivationen och göra det roligare att röra på sig samtidigt som vi samlar in pengar till Barncancerfonden. Upplägget går ut på att vi har ett gemensamt mål på en karta dit vi ska försöka nå på 4 veckor. Vi tar oss framåt på kartan genom att logga våra motionsaktiviteter som automatiskt räknas om till aktivitetspoäng.

Vi kan se se topplistor över hur det går för alla lag och deltagare. Vi kommer också att ha ett individuellt grundmål på ett visst antal poäng som det gäller för varje deltagare att uppnå varje vecka. För ert fall gäller 12000 poäng per vecka.

När du har anslutit till utmaningen via det mail du fått från din lagledare så loggar du all motion i appen "Twiik". Där kan du logga all typ av motion och det du loggar där bidrar automatiskt till era poäng i utmaningen du följer här. Det finns även möjlighet att importera träning från andra tjänster in i Twiik. På det sättet kan t.ex pass från Runkeeper ge dig poäng i utmaningen utan att du behöver logga det igen i Twiik-appen. Det krävs då att du ansluter dessa tjänster till ditt Twiik-konto. Läs mer om detta och mycket annat under "Hur funkar det". Där får du svar på det mesta.

Behöver du hjälp kan du klicka på "Support" och hitta kontaktuppgifter dit du kan vända dig med dina funderingar.

Projektet har satts upp av Vetenskapshälsan och baseras på plattformen Twiik.

Hur funkar det?

Det här är en utmaning där ni är flera som kämpar gemensamt för att ta er framåt på kartan mot uppsatta delmål. Ni loggar era motionsaktiviteter och samlar därmed poäng. Samtliga deltagares resultat räknas ihop för att föra er framåt på kartan.

Regler i korthet

Nedan följer lite grundläggande information och hjälp på vägen. Behöver du hjälp med appen eller ditt konto så kontakta appsupport@twiik.me. För regler, lagindelning mm så kontakta gärna ansvarig hos er.

Hur går jag med?

Så här går det till steg för steg:

  1. Du kommer få en inbjudan via epost från din lagledare.
  2. Ladda ner appen Twiik på din telefon och skapa ett nytt konto. Har du redan ett Twiik-konto sedan tidigare kan du logga in med det.
  3. När du loggar in första gången i Twiik-appen så får du möjlighet att ange koden du fått från din lagledare. Är du redan inloggad sedan tidigare kan du ange koden under "Mer" i appens huvudmeny.
  4. Nu är du ansluten till ditt lag och det är bara att börja logga dina aktiviteter i appen och börja bidra till er gemensamma resa. Resultaten följer du här eller under "utmaningar" i appen.

Var loggar jag motionsaktiviteter?

All registrering av aktiviteter sker i appen Twiik. Du kan antingen logga dina aktiviteter direkt i Twiik-appen eller på www.twiikapp.com på en dator. Du kan logga in på webben med samma uppgifter som du skapat i appen. Har du inte fått en inbjudan ännu så kontakta er ansvariga för projektet så hjälper de dig.

Okej, jag har appen – hur gör jag nu?

För att logga aktiviteter i appen så startar du appen och loggar in (anslut till dig lag med kod enligt ovan om du inte gjort det). Sedan klickar du på den stora Plus-knappen vid kalendern på sidan "Min träning" och väljer vad du vill logga. Ange aktivitet och tid och spara. OBS! Steg räknas inte med (Du kan också importera från andra tjänster och klockor mm. Se nedan under "import"). Resultatet följer du under "Utmaningar" i appens huvudmeny.

På webben går du till www.twiikapp.com och loggar in. Klicka sedan på det lilla plustecknet på den dag i kalendern du motionerat och välj vad du vill lägga till.

Vad räknas?

Egentligen räknas alla typer av motionsaktiviteter. När du loggar en aktivitet i Twiik så räknas alla minuter du loggar tillsammans med hur ansträngande aktiviteten anses. Det spelar alltså ingen roll om du promenerar, simmar, dansar eller cyklar. Du får alltid poäng. Ju längre tid du håller på och ju jobbigare aktivitet desto fler poäng får du. OBS! Steg räknas inte medUppgifter I denna utmaning kan du också få uppgifter av coachen. Dessa uppgifter ger dig poäng om du utför dem. Poängen kan variera per uppgift.

Veckomålet hur funkar det?

Ditt veckomål: Ditt mål är att varje vecka samla ihop minst 12000 poäng. Veckomålet börjar om varje måndag så poäng från förra veckan flyttas inte med till nästa vecka. Det lönar sig inte att logga mer än 12000 poäng per vecka.

Ditt lags veckomål: Ditt lag får full poäng om alla lagmedlemmar uppnår sitt veckomål individuellt. Det är därför viktigt att hjälpa alla i ditt lag med att komma igång och hålla ångan uppe. En i laget kan inte lyfta övriga genom att träna mer utan det viktigaste är att få så många som möjligt att klara sitt mål för veckan.

Poängexempel

Nedan ser du lite exempel på vad 30 minuters utövande av olika aktiviteter kan ge för poäng. Ju längre du håller på desto mer poäng.

Topplistorna

Du kan se topplistor över deltagare och lag. Alla topplistor sorteras på andelen avklarade veckomål. Har du fler avklarade veckomål än någon annan så kommer du ligga före i topplistan även om den andra har fler poäng totalt. Samma gäller för lagen. Lagens veckomål räknas utifrån lagmedlemmarnas avklarade veckomål den veckan. Om veckomålen är det som premieras i er utmaning så ska eventuella priser lottas ut bland de lag och deltagare i topp som har samma andel uppnådda veckomål. Det är alltså bättre att klara ditt veckomål konsekvent än att logga massor vissa veckor och missa målet andra veckor

Intressepunkter på kartan

På kartan kommer ni se var ni befinner er. Senaste nådda delmål visas till höger om kartan med information om platsen ni kommit till. Ni kan under kartan se nuvarande delsträcka och vad nästa mål är. Klicka på ett mål för att få veta mer om det. Full information om en plats får ni först då ni faktiskt nått den. Kartan går att zooma och dra runt för att se er planerade rutt.

Stämmer distansen på kartan med vår träning?

I korthet är svaret nej. Detta då era framsteg inte uteslutande är baserade på loggad distans utan även mer stationära aktiviteter såsom styrketräning räknas. Sedan beror det på hur många ni är, hur länge ni ska hålla på och om ni har något specifikt mål på kartan. Baserat på detta tillsammans med hur mycket ni tror att ni kommer träna varje vecka så ställer vi in systemet på detta. Följer ni uppsatt veckomål i snitt för hela gänget så ska ni kunna nå uppsatt mål.

Importera data

Om du använder t.ex Runkeeper eller FitBit-armband etc så kan du ställa in att importera information från externa tjänster direkt in till Twiik. Detta sker automatiskt efter att du anslutit. Det gör att dina loggade pass i Runkeeper automatiskt bidrar till er resa på kartan och era lag utan att du behöver logga något manuellt i Twiik-appen löpande.

Gör så här för att ansluta:

  1. I Twiik-appen - Klicka på "min profil" på appens startsida. Välj kugghjulet uppe till höger och sedan "Appar och tjänster".
  2. På webben - Logga in och klicka sedan på "mitt konto" uppe till höger och välj "Externa tjänster". Där kan du nu välja vilken tjänst du vill ansluta till. Klicka på aktuell tjänst och följ instruktionerna.

Tjänster som går att importera från:

Garmin, Runkeeper, FitBit, Withings, Polar, Suunto, MapMyFitness, Jawbone, Vissa anslutna gymanläggningar.

Support

Behöver du hjälp med något så hittar du kontaktuppgifter nedan till support. Se nedan vem du ska kontakta beroende på vad du behöver hjälp med.

Frågor rörande er utmaning

T.ex frågor om lag, målsättningen, avdelningstillhörighet och eventuella priser och tävlingar:
Kontakta: sara@vetenskapshalsan.se

Teknisk support

Frågor som rör tekniska problem, användarhjälp kring appen eller hjälp med inloggning eller liknande: appsupport@twiik.me